ROTTERDAM,
24
november
2016
|
10:29
Europe/Amsterdam

Eneco en Solar Team Eindhoven slaan handen ineen

Samen werken aan de meest innovatieve en duurzame gezinsauto

Studenten van Solar Team Eindhoven verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven en deskundigen van duurzaam energiebedrijf Eneco slaan de handen ineen om de gezinsauto op zonne-energie voor het grote publiek toegankelijk te maken. Kennis en ambities over duurzaamheid, mobiliteit en innovatie worden uitgewisseld als onderdeel van de samenwerking. Dit moet ertoe leiden dat de elektrische auto een integraal onderdeel wordt van het energiesysteem en elektrisch rijden op duurzame energie uiteindelijk voor iedereen mogelijk en betaalbaar wordt.

Jeroen Overgoor, directeur Communicatie Eneco: ‘Elke dag met de auto naar werk, in het weekend boodschappen doen en met het hele gezin naar opa en oma. En je hebt er alleen duurzame energie voor nodig. Dat is de droom van studenten van Solar Team Eindhoven en sluit nauw aan bij onze kijk op de toekomst. Een toekomst waarin duurzame energieopwekking wordt gekoppeld aan elektrisch vervoer en daarbij significant bijdraagt aan een lagere CO2 uitstoot. Eneco investeert in de transitie naar elektrisch vervoer en heeft inmiddels veel kennis opgedaan over elektrisch rijden. Die kennis gaan we inzetten om deze studenten te helpen bij het bouwen en verder ontwikkelen van de ideale gezinsauto op zonne-energie.’

Innovatieve technieken brengen de toekomst dichtbij 
Eneco biedt haar klanten intelligente diensten op het gebied van energie, laaddienstverlening en mobiliteit. Het duurzame energiebedrijf werkt hierin nauw samen met onder andere autofabrikanten, leasemaatschappijen en ICT bedrijven. Het doel is om in de toekomst elektrisch vervoer door 100% duurzame opwek voor iedereen mogelijk te maken en de auto een integraal onderdeel te maken van het energiesysteem. Door het uitwisselen van kennis met het studententeam op bijvoorbeeld het gebied van hoogwaardige zonnecellen, batterijen en slim laden hebben we de ambitie om de adoptie van duurzaam elektrisch vervoer te versnellen.

Wout Gubbels, team manager: 'Wij willen met Solar Team Eindhoven laten zien dat duurzame mobiliteit nu al mogelijk is. Eneco deelt deze visie voor een duurzame wereld en daarom zijn wij er trots op om met hen te gaan samenwerken. Door onze krachten te bundelen en slimme technieken toe te passen zetten we grote stappen in de goede richting. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzocht hoe je de auto kan koppelen aan het huis en energie kan uitwisselen. Gewone gezinnen moeten de mogelijkheid hebben om enkel op energie van de zon hun dagelijkse ritten te voltooien. Met onze auto's laten wij zien dat dat nu al kan.'

Naast het uitwisselen van technische kennis adviseert Eneco de studenten van Solar Team Eindhoven verder op het gebied van agile werken, projectmanagement, marketing en teamontwikkeling.

Solar Team Eindhoven
Solar Team Eindhoven neemt deel aan de World Solar Challenge 2017 in Australië met de meest duurzame en praktische gezinsauto. Hiermee laat het team de wereld zien dat lange afstanden rijden op zonne-energie mogelijk is. Tijdens de twee laatste edities in 2013 en 2015 is het team uit Eindhoven wereldkampioen geworden met hun gezinsauto’s Stella en Stella Lux. Op dit moment is het team bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto, die in juni 2017 gepresenteerd wordt aan het grote publiek.

Zie ook de video over onze samenwerking onder aan de pagina.

Fotoverantwoording: Bart van Overbeeke