Rotterdam,
24
augustus
2023
|
11:00
Europe/Amsterdam

Eneco en Sociale Fondsen Den Haag tekenen convenant voor hulp aan klanten in financiële problemen

Eneco heeft een convenant afgesloten met Sociale Fondsen Den Haag (SFDH). Voorheen werd al door SFDH en Eneco samengewerkt, maar met dit convenant wordt deze samenwerking geïntensiveerd. Eneco en SFDH willen klanten die in de financiële problemen zitten, sneller helpen, om te voorkomen dat klanten in de schuldhulpverlening terecht komen, of zelfs moeten worden afgesloten.

Eneco zet zich met dit convenant in om klanten nog eenvoudiger en sneller te helpen. Door de afspraken in het convenant wordt het eenvoudiger om informatie uit te wisselen, om betaalafspraken te maken en worden werkprocessen op elkaar afgestemd, zodat klanten sneller worden geholpen en een mogelijke afsluiting of doorstroming naar schuldhulpverlening kan worden voorkomen. Hiervoor komt een rechtstreeks kanaal tussen Eneco en SFDH opengesteld, zijn er contactpersonen aan beide kanten aangewezen, et cetera.

Sociale Fondsen Den Haag helpt sinds 1972 Haagse burgers die in een financiële noodsituatie zitten en die geen beroep (meer) kunnen doen op wettelijke voorzieningen. De hulp kan bestaan uit een gift of noodzakelijke goederen in natura.

Daarnaast betaalt SFDH schulden, zoals een huurachterstand of de energierekening, wanneer er geen andere opties of voorzieningen voorhanden zijn. Maar dit gebeurt alleen als ontruiming of afsluiting dreigt én als de gift van SFDH daarna weer perspectief biedt voor de betrokkene. Voorheen ging het meestal om een achterstand bij één ‘vaste lasten partner’ (huur, zorgverzekering, water, energie), tegenwoordig gaat het vaak om meervoudige achterstanden, veroorzaakt door hogere vaste lasten. SFDH weegt altijd de persoonlijke situatie van iemand mee en schakelt soms een budget- en/of energiecoach in, opdat iedereen maatwerk krijgt.