Rotterdam,
14
mei
2013
|
22:14
Europe/Amsterdam

De groene energie van Eneco

Momenteel is er veel aandacht voor groene energie. Gelukkig, want het verduurzamen van onze energievoorziening gaat ons allemaal aan. Alleen door samen in te zetten op verduurzaming, kunnen we energie ook in de toekomst betrouwbaar, betaalbaar en schoon houden. Eneco’s strategie gaat echter veel verder dan alleen het leveren van groene stroom. Als Nederlands energiebedrijf, investeren wij al jarenlang volop in duurzame energiebronnen zoals windparken op land en zee, zonne-installaties en biomassa in Nederland. Maar ook in Engeland, België en Frankrijk. Van alle Nederlandse energiebedrijven, investeren wij daarmee het meeste in duurzame opwekking (bron: Consumentenbond/Greenpeace).

We kunnen vandaag al 20% van onze klanten deze duurzame energie leveren, en we laten dit aandeel groeien. Geen woorden, maar daden, op zijn Rotterdams. Zo hebben we in 2012 273 mln euro geïnvesteerd in duurzame energiebronnen. We kunnen vandaag nog niet al onze klanten voorzien van deze door onszelf opgewekte duurzame energie. Daarom kopen we het restant van de energie die onze klanten nodig hebben, in het buitenland in. De duurzame oorsprong van deze energie wordt gegarandeerd door een systeem van certificaten, opgezet en gecontroleerd door de overheid.

Wij gaan voor duurzame energie voor iedereen. En samen met onze 2 miljoen klanten en alle andere partners kunnen we daarmee een groot verschil maken. 

 

Klik op de afbeelding voor een vergroting