ROTTERDAM / DOKKUM,
18
februari
2013
|
13:13
Europe/Amsterdam

Eneco en ASN Installaties verlengen samenwerking in Friesland

ASN Installaties en de Eneco Groep zijn beide zeer tevreden over de resultaten van de samenwerking in Friesland. Eneco kan door de samenwerking in Friesland duurzame producten, als zonnepanelen, aanbieden. ASN voert het installatiewerk uit en houdt zo de werkgelegenheid in stand. Beide bedrijven willen daarom de samenwerking graag verlengen.

Duurzame oplossingen

Het in Dokkum gevestigde ASN Installaties is heel actief op het gebied van energiebesparend installatiewerk, verwarming, zonnepanelen en zonneboilers. Daardoor is het bij uitstek geschikt om in Friesland ondersteuning te geven aan de duurzame activiteiten van Eneco. Het energiebedrijf heeft regelmatig installaties om te plaatsen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen. Eneco laat dit werk in Friesland graag door ASN uitvoeren. Jeroen de Haas, CEO van Eneco, ziet daarvan de voordelen, ”Door de samenwerking met ASN kunnen wij ook in het noorden van het land duurzame producten aanbieden en deze door een betrouwbare partner laten plaatsen. ASN kent de lokale omstandigheden en is voor ons een goede vertegenwoordiger.”

Ferbûn in Duorsum

Sinds de start van de samenwerking maakt ASN Installaties gebruik van een speciaal partnerlogo met de Friese pay-off ‘Ferbûn in Duorsum’ om de samenwerking met Eneco te benadrukken. Vanuit het samenwerkingsverband zijn acht gemeenten in Noord Oost Friesland, die aandeelhouder zijn van Eneco, benaderd om te kijken wat bespaard kan worden aan energieverbruik in overheidsgebouwen. Daaruit kwam in een eerste fase naar voren dat er 62 gebouwen geschikt zijn voor duurzame energiesystemen. ASN Installaties heeft daarop een voorstel gemaakt voor het gebruik van duurzame zonne- energie. Eneco investeert daarbij in de plaatsing van zonnepanelen en de gemeenten betalen een vergoeding via de kosten van hun stroomafname. De gemeenten moeten nog een besluit hierover nemen, maar het maakt duidelijk dat Eneco haar aandeelhouders duurzaam van dienst wil zijn. ‘ASN is hierbij feitelijk de verbindende schakel tussen het energiebedrijf en de gemeenten’, aldus Corinna Scharringhausen directrice ASN Installaties.