Rotterdam,
30
september
2013
|
12:00
Europe/Amsterdam

Eneco eerste energiebedrijf in Netwerk Zorg van MVO Nederland

Energiebesparing speerpunt

Samenvatting

Vandaag zet Eneco haar focus op de medische wereld extra kracht bij door als eerste energiebedrijf deel te gaan nemen aan het MVO Netwerk Zorg van MVO Nederland.

Logo MVO Netwerk Zorg

Het MVO Netwerk Zorg heeft tot doel om zorgorganisaties in Cure (ziekenhuizen, huisartsen) en Care (verpleeg- en verzorgingshuizen, jeugdzorg) te ondersteunen in het verbeteren van hun duurzame bedrijfsvoering vanuit de methodieken van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Op dit moment hebben circa 80 zorginstellingen zich aangemeld evenals een aantal zorgverzekeraars, toeleveranciers en kennisbedrijven als TNO.

Sinds 2012 is Eneco partner van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen  en platform voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties die willen verduurzamen. Tegelijk met het partnerschap heeft Eneco Business zich aangesloten bij het Grote Bedrijven Netwerk (GBN) van MVO Nederland en dus vanaf vandaag bij diens nieuwe MVO Netwerk Zorg.

Om haar focus op de Zorg extra te ondersteunen heeft Eneco recent ZorgImpuls gelanceerd: een nieuwe dienst om te besparen op energieverbruik en –kosten in de zorg. Bijzonder hieraan is dat Eneco een garantie afgeeft dat de bespaardoelen ook daadwerkelijk gehaald worden.

Met ZorgImpuls maakt een energieadviseur van Eneco een analyse van het bespaarpotentieel voor de zorgorganisatie. Naast de inzet van effectieve tools voor monitoring en besparing helpt Eneco met advies en begeleiding om de besparing ook daadwerkelijk te realiseren. Mocht de reductie in energieverbruik onverhoopt niet worden gehaald, dan betaalt de zorgorganisatie slechts een evenredig deel van de kosten voor ZorgImpuls.