Rotterdam,
29
april
2020
|
13:28
Europe/Amsterdam

Eneco-dochter LichtBlick neemt E.ONs tak voor elektrische warmtelevering over in Duitsland

Transactie goedgekeurd door Duitse mededingingsautoriteit en Europese Commissie

Groen licht vanuit zowel Bonn als Brussel: energieleverancier LichtBlick – een 100% Duitse dochter van Eneco – heeft goedkeuring gekregen voor de overname van de bedrijfstak van E.ON die elektrische warmte levert aan klanten in Duitsland. Dit betekent dat 260.000 elektrische-warmteklanten met in totaal 355.000 leveringscontracten voor elektriciteit worden overgedragen aan LichtBlick. De transactie is een vereiste van de Europese Commissie in verband met E.ON’s overname van het Duitse energiebedrijf innogy.

De Duitse mededingingsautoriteit en de Europese Commissie hebben de begin maart getekende overeenkomst nu goedgekeurd. Dat betekent dat de E.ON klanten van elektrische warmtelevering onderdeel worden van LichtBlick.

“De naadloze overdracht van de contracten van de elektrische-warmteklanten is een van de prioriteiten van E.ON”, aldus Ulrich Fischer, Algemeen Directeur van E.ON’s elektrische-warmtebedrijven.

LichtBlick zal de klanten zo snel mogelijk informeren. Beide bedrijven benadrukken dat de leveringsvoorwaarden niet zullen veranderen als gevolg van de transactie. Verwacht wordt dat LichtBlick de voormalige E.ON klanten per 1 augustus 2020 zal overzetten naar het eigen merk.

“De overname van E.ON’s klanten is een mijlpaal voor ons bedrijf en onze groeistrategie. We kijken ernaar uit om onze nieuwe klanten bij LichtBlick te verwelkomen. Net als alle andere LichtBlick klanten zullen zij van ons uitsluitend groene energie geleverd krijgen” benadrukt Gero Lücking, Algemeen Directeur Energy Trade bij LichtBlick. De contracten hebben voornamelijk betrekking op consumenten die hun huizen verwarmen met warmtepompen of via de opslag van warmte tijdens de nacht.