Rotterdam,
13
juli
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Eneco breidt uit met zonnestroominstallaties in België

Energiebedrijf Eneco heeft van de firma Enfinity in Waregem alle aandelen in de projectvennootschap Enfinity 12 CVBA overgenomen. Eneco breidt hiermee haar duurzame energieproductie uit met een vermogen van 5 MegaWatt aan zonnestroominstallaties, gerealiseerd op industriële daken in Vlaanderen. Met de overname krijgt de vennootschap een nieuwe naam; Eneco Solar Vlaanderen 4.Eind 2010 nam Eneco reeds de aandelen over van de projectvennootschap Enfinity 3 CVBA, eveneens met een vermogen van zo’n 5 MegaWatt in zonnepanelen. Deze vennootschap heeft ook een nieuwe naam van de eigenaar gekregen; Eneco Solar Vlaanderen 3.

Met de overnames van Eneco Solar Vlaanderen 3 en Eneco Solar Vlaanderen 4 is het opgestelde fotovoltaïsche vermogen van Eneco’s business unit Solar, Bio & Hydro uitgebreid tot ca. 15 MegaWatt. De systemen leveren de opgewekte stroom voor het grootste deel direct achter de stroommeter in het betreffende gebouw en dragen bij aan de verduurzaming van de vaak energie-intensieve processen van de dakeigenaren. Stroom die niet ter plekke wordt gebruikt, gaat naar het elektriciteitsnet.

Voor Enfinity past deze overdracht perfect in de strategie om een deel van de eigen ontwikkelde zonnestroomprojecten door te verkopen. Naast deze verkoop van zonnestroomprojecten bezit Enfinity, via z'n business unit Enfinity Power, reeds meer dan 50 MegaWatt aan eigen zonnestroominstallaties die zorgen voor jaarlijkse, stabiele inkomsten.

Enfinity zal de komende 20 jaar instaan voor het beheer, de monitoring en het onderhoud van alle met de 2 projectvennootschappen door Eneco overgenomen zonnestroom-installaties.