TIEL,
25
oktober
2016
|
15:33
Europe/Amsterdam

Eerste zonnedak voor Kingspan in Nederland

Samenvatting

Gelderland krijgt er een grote producent van zonnestroom bij. Op de fabrieksdaken van Kingspan in Tiel en Winterswijk plaatst energiebedrijf Eneco dit jaar in totaal 4.613 zonnepanelen. Daarmee wekt de Nederlandse poot van Kingspan, een fabrikant van duurzame bouwproducten, straks 1140 MWh groene stroom per jaar op. Dat is vergelijkbaar met het verbruik van 380 huishoudens.

Dankzij de zonnepanelen voorziet Kingspan in een groot deel van het eigen stroomverbruik op haar Nederlandse vestigingen in Tiel en Winterswijk. Henk Johan Bassie, Managing Director Kingspan Insulation Continental Europe: ‘Wij en de generaties na ons willen graag een prettige en gezonde wereld waarin we kunnen wonen en werken. Ook bij Kingspan vinden wij dat enorm belangrijk. Mede daarom hebben wij ons als doel gesteld om in 2020 als wereldwijde organisatie energieneutraal te produceren . Dat we in Nederland nu, naast onze vestigingen in andere landen, groene stroom uit zonne-energie halen is een mooie stap op weg naar verwezenlijking van dit doel.’ Hugo Buis, directeur van Eneco Generation & Storage: ‘Kingspan laat zien dat verduurzaming voor bedrijven vraagt om een duidelijke duurzame visie en daadkracht. Eneco en Kingspan delen de visie dat duurzame energie een belangrijke pijler voor de toekomst is. De realisatie van deze zonnedaken sluit hierbij perfect aan.’

Het zonnedakproject wordt gerealiseerd door Eneco en Kingspan Energy, de energietak van de wereldwijd actieve Kingspan Group. Pieter Snelder, directeur van Kingspan Energy in Nederland: ‘Met deze samenwerking tussen Eneco en Kingspan Energy bouwen we verder aan de verduurzaming van de Kingspan Group. En als leverancier van duurzame en kostenbesparende energie-oplossingen, waaronder zonne-energie systemen, ben ik dan ook blij met 1140 MWh aan groene stroom op onze eigen daken.’

Facts & Figures zonnedaken Kingspan

  • Geïnstalleerd vermogen: 1.2 MWp
  • Te verwachten jaarlijkse productie: 1.140 MWh
  • Oppervlakte: 7.380 m2
  • Aantal panelen: 4.613
  • Type paneel en omvormer: Polykristallijn REC paneel van 260 Wp, Fronius omvormers
  • Leverancier/bouwer: Kingspan Energy LTD

Over Kingspan Insulation / Kingspan Group

Kingspan Group is een wereldwijde speler op het gebied van innovatieve en duurzame bouwoplossingen. Zo produceert Kingspan Insulation hoogwaardig hardschuim isolatiemateriaal met de laagste lambdawaarde voor de beste isolatie oplossingen.

Kingspan Energy is een leverancier van duurzame en kostenbesparende energie-oplossingen voor de totale gebouwschil van zowel nieuwe, bestaande, als te renoveren gebouwen. We bieden totaaloplossingen gebaseerd op volledig geïntegreerde zonne-energie systemen. Met de mogelijkheid van onze financieringsoplossingen, heeft de gebouweigenaar een hoogwaardig vernieuwde gebouwschil en kan hij vanaf dag één besparen op energiekosten zonder investering vooraf.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Arie Spruit, woordvoerder Eneco, 06-21879407 / arie.spruit@eneco.com

Pieter Snelder, Kingspan Energy, 06-83201396 / pieter.snelder@kingspan.com