Rotterdam,
12
juli
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Eerste 3000 Toons aan de muur

100 monteurs getraind

Samenvatting

De uitrol van Toon, Eneco’s innovatieve thermostaat die écht inzicht geeft in het energieverbruik, is begonnen. Eneco heeft zo’n 100 monteurs getraind om de eerste 3000 Toons te installeren. Na de zomer wordt de productie flink opgeschroefd. Enkele tienduizenden klanten hebben al een optie genomen op Toon.

474 verschillende elektriciteitsmeters
De eerste échte Toon is een mijlpaal voor Eneco. Het energiebedrijf ontwikkelde nooit eerder een fysiek product. Een groot team experts heeft de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan het ontwerp, de software en de hardware van de interactieve display voor aan de muur. Toon is succesvol getest bij 113 verschillende gasmeters en 474 verschillende elektriciteitsmeters. Er zijn vijf certificeringstrajecten afgerond, waaronder het CE keurmerk, OpenTherm certificering en –als eerste in de markt- een KIWA-certificaat voor de werking van de thermostaat. Na de presentatie van Toon begin dit jaar zijn door groepen klanten thuis diverse testtrajecten uitgevoerd. Twee derde van de testers gaf aan Toon aan anderen aan te gaan bevelen.

Van inzicht naar besparen
Toon is een thermostaat die naast het regelen van de temperatuur direct op de display actueel inzicht geeft in het energieverbruik en -kosten. De consument staat zo zelf aan het roer, en dat maakt besparen eenvoudig. Daarmee past Toon perfect in de duurzame strategie van Eneco om samen met haar klanten te werken aan een duurzame toekomst. Bijzonder aan Toon zijn de Live Updates. Zij zorgen ervoor dat klanten inzicht krijgen in hun energieverbruik en –kosten. Toon laat met behulp van duidelijke grafieken en staafdiagrammen exact zien hoeveel gas- en stroom op dat moment verbruikt wordt; of dit veel of weinig is en hoe zich dit verhoudt tot het verbruik over de afgelopen dagen, weken of maanden. Het verbruik wordt daarbij op basis van de persoonlijke energietarieven ook in euro’s vermeld. Tenslotte beschikt Toon over een gebruiksvriendelijk touchscreen en biedt het ook actuele weer- en verkeersinformatie, zoals buienradar. Eneco verwacht nog dit jaar de eerste nieuwe diensten toe te voegen, waaronder bediening via je mobiele telefoon.

Deel deze release

Laatste nieuws