Rotterdam,
29
september
2020
|
13:30
Europe/Amsterdam

Nieuwe ronde gestart van het Eneco Luchterduinen Fonds

Een nieuwe ronde van het Eneco Luchterduinen Fonds gaat weer van start. Duurzame initiatieven kunnen worden ingediend om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. In 2019 zorgde dit er voor dat Haringrock plasticvrij plaatsvond en kreeg Scouting Norvicus zonnepanelen op het dak van het verenigingsgebouw. Ook werd door de Natuur- en Vogelbescherming Noordwijk een nieuwe zeetrekhut geplaatst en kon de Noordwijkse Reddingsbrigade elektrische strandfietsen met AED en EHBO voorziening aanschaffen. Voorbeelden van duurzame initiatieven die werkelijkheid zijn geworden.

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties in de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk kunnen hun ideeën weer indienen. Het gaat hierbij specifiek om initiatieven op het gebied van kustbeleving, duurzame energie of energiebesparing waarmee ze kans maken op een financiële bijdrage uit het fonds.

Deelnemen
Vanaf 1 oktober tot en met 30 november 2020 kunnen initiatieven ingestuurd worden. Na de sluitingsdatum maakt de jury, op basis van de fondscriteria, een eerste selectie uit alle ingediende initiatieven. Daarna vindt een publieksjurering plaats, waarbij door de kustbewoners gestemd kan worden op het plan dat hun het meest aanspreekt. In mei 2021 maken we de winnaars bekend en kunnen de initiatieven werkelijkheid worden.

Meer informatie
Voorstellen indienen kan tot en met maandag 30 november 2020 via info@enecoluchterduinenfonds.nl. De voorwaarden voor deelname zijn te vinden op de site van het Luchterduinen Fonds.

Over windpark Eneco Luchterduinen
Windpark Eneco Luchterduinen, op 23 kilometer uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort, is een initiatief van Mitsubishi Corporation en Eneco. Het windpark levert sinds 2015 en telt 43 windmolens, samen goed voor een hoeveelheid groene stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van 150.000 huishoudens. Daarmee wordt jaarlijks 275.000 ton CO2 bespaard.

Foto: winnaars Eneco Luchterduinen Fonds 2018/2019