Rotterdam,
13
november
2020
|
13:44
Europe/Amsterdam

Duurzame ideeën worden werkelijkheid met bijdrage van Eneco Luchterduinen Fonds

Een duurzamere kustgemeente; er zijn tal van mogelijkheden, maar vaak ontbreekt het aan de financiering. Het Eneco Luchterduinen Fonds biedt deze duurzame ideeën nu de kans om werkelijkheid te worden. Dien voor 30 november je idee in bij het fonds om in aanmerking te komen voor een bijdrage. Wellicht is volgend jaar deze tijd jouw duurzame idee gerealiseerd. Samen voor duurzaam!

Zonnepanelen op het dak van een verenigingsgebouw, een machine om van oud plastic springtouwen te maken, elektrische vervoersmiddelen met een publiek doel, energiezuinige verlichting in een gebouw, een zeetrekhut in de duinen of middelen ter ondersteuning van educatie over het duinlandschap. Het is een greep uit de initiatieven die de afgelopen jaren met een bijdrage van het Luchterduinen Fonds werkelijkheid werden.Het gaat om initiatieven op het gebied van kustbeleving, duurzame energie of energiebesparing uit de gemeenten Noordwijk, Zandvoort, Bloemendaal en Katwijk. Bewoners, organisaties en verenigingen uit deze plaatsen kunnen hun ideeën nu indienen om kans te maken op een financiële bijdrage uit het fonds.

Bekijk hier de video van de Zeeverkenners en hun duurzame initiatief.

Deelnemen
Tot en met 30 november 2020 kunnen initiatieven ingestuurd worden. Na de sluitingsdatum maakt de jury, op basis van de fondscriteria, een eerste selectie uit alle ingediende initiatieven. Daarna vindt een publieksjurering plaats, waarbij door de kustbewoners gestemd kan worden op het plan dat hun het meest aanspreekt. In mei 2021 maken we de winnaars bekend en kunnen de initiatieven werkelijkheid worden.

Meer informatie
Voorstellen indienen kan tot en met maandag 30 november 2020 via info@enecoluchterduinenfonds.nl. De voorwaarden en het inschrijfformulier voor deelname zijn te vinden op de site van het Luchterduinen Fonds.

Over windpark Eneco Luchterduinen
Windpark Eneco Luchterduinen, op 23 kilometer uit de kust ter hoogte van Noordwijk en Zandvoort, is een initiatief van Mitsubishi Corporation en Eneco. Het windpark levert sinds 2015 en telt 43 windmolens, samen goed voor een hoeveelheid groene stroom die vergelijkbaar is met het verbruik van 150.000 huishoudens. Daarmee wordt jaarlijks 275.000 ton CO2 bespaard.