VLISSINGEN,
08
november
2016
|
08:30
Europe/Amsterdam

Drie nieuwe windmolens op terrein Kloosterboer

Windmolens goed voor bijna 60 procent van stroomverbruik Kloosterboer

Samenvatting

De afgelopen week is duurzaam energiebedrijf Eneco gestart met de bouw van drie windmolens op het terrein van logistiek dienstverlener Kloosterboer in Vlissingen. Als de windmolens medio 2017 gaan draaien produceren ze ongeveer 12.500 megawattuur aan groene stroom per jaar. Daarmee wekt Kloosterboer straks bijna 60 procent van haar stroomverbruik op deze locatie zelf op.

De opgewekte duurzame stroom wordt door Kloosterboer direct afgenomen voor de stroomvoorziening van de koelinstallaties van de 14 koel- en vrieshuizen. Daarmee realiseert Kloosterboer op jaarbasis een CO2-reductie van 7250 ton.

Investeren in duurzaam ondernemen
Na de bouw van een eerste windmolen in 2013 investeert Kloosterboer met deze stap wederom in duurzame energie. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij het bedrijf. ‘Als marktleider in de branche van temperatuur gecontroleerde opslag en distributie van voedsel gerelateerde producten zien wij het als onze verantwoordelijkheid om voorop te lopen in het ontwikkelen van initiatieven op het gebied van duurzaam en groen ondernemen. Dit wordt gerealiseerd door middel van een slimmere bundeling van transporten, gebruik van zuinigere modaliteiten en transportmiddelen, het verminderen van het energieverbruik van bestaande koel- en vrieshuizen, het ontwikkelen van groene locaties en de realisatie van zonnepanelen en windmolens,’ aldus Jack Kloosterboer, directeur Kloosterboer Vlissingen.

Het windproject bij Kloosterboer is een van de lopende activiteiten die Eneco per 1 november jl. heeft overgenomen van energiebedrijf DELTA.

 

Over Kloosterboer
Kloosterboer is een financieel sterk en onafhankelijk familiebedrijf, met haar oorsprong in 1925. Ruim 3.500.000 m3 aan koel- en vriescapaciteit maakt Kloosterboer toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, logistiek, douaneafhandeling en logistieke IT-oplossingen.

Bij Kloosterboer werken zo’n zevenhonderd medewerkers. Naast een tiental locaties in Nederland beschikt het bedrijf over een uitgebreid internationaal netwerk met vestigingen in onder meer Frankrijk, Polen, Zweden, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada en Zuid Afrika.

Locatie Vlissingen
De vestiging in Vlissingen heeft een opslagcapaciteit van 200.000 ton, waarvan ten minste 35.000 palletplaatsen geschikt zijn voor de opslag van verse producten. Er is een containerterminal met een beschikbaarheid van 4.500 TEU en 180 reefer plugs. Moderne IT technieken bieden een volledige traceerbaarheid en kwaliteitscontrole van de producten.

Fotobijschrift: Bestaande windmolen van Kloosterboer aan de Finlandweg

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met:

  • Arie Spruit, woordvoerder Eneco, arie.spruit@eneco.com / 06-21879407
  • Alexander Bom, Finance Manager Kloosterboer, alexander.bom@kloosterboer.nl / 0118-486289.