Rotterdam,
17
juni
2013
|
16:15
Europe/Amsterdam

Directiewisselingen binnen Eneco Groep

Robert de Boer (61) wordt per 1 augustus ad interim benoemd tot Directeur Joulz. Robert werkt sinds 1 januari 2004 bij Eneco Energy Trade als Directeur Alternative Energy en sinds 1 april 2011 is hij ad interim Directeur van Eneco Energy Trade.

Robert volgt Ronald van Peperstraate op die besloten heeft met ingang van 1 augustus Joulz te verlaten. Ronald had al langer de wens een grote reis met zijn vrouw en kinderen te maken en nu is de tijd aangebroken om die droom werkelijkheid te laten worden. Ronald van Peperstraate was sinds 1 januari 2010 directeur van Joulz. Sindsdien heeft hij met een enorme drive Joulz als zelfstandig bedrijfsonderdeel verder uitgebouwd inclusief openbaarverlichtingsbedrijf CityTec. Met veel passie heeft Ronald veiligheid en MVO tot hoofdthema’s binnen Joulz gemaakt. Dit heeft onder andere geresulteerd in het hoogst haalbare niveau van Joulz – als eerste bedrijf in Nederland - op de MVO-prestatieladder. Met dit alles is Joulz een van de grootste spelers in de Nederlandse markt van energie-infrastructuren.

Mark Belloni (37) volgt Robert de Boer op en wordt per 1 augustus benoemd tot Directeur Eneco Energy Trade. Mark is sinds 2001 werkzaam bij Eneco en heeft in die periode diverse functies vervuld, waaronder die van Manager Risk Management & Pricing, Manager Strategic Business Development Eneco Energy Trade, Interim CFO Echo Investments (voorheen Econcern) en recentelijk de rol van ad interim Directeur Corporate Strategie.

Willem Ackermans (57) was Directeur Corporate Strategie, Development & Innovatie en is sinds 1 juni gestart in de functie van Directeur Investment Management. Hiervoor heeft hij verschillende senior financiële functies bekleed bij bedrijven in binnen- en buitenland.

Laetitia Ouillet (34) volgt Willem Ackermans op en wordt per 1 juli benoemd tot Directeur Corporate Strategie. Laetitia is geboren in Parijs, Frankrijk en kent de energiemarkt door en door. Ze was mede-oprichtster van SQ Consult (sinds 2009), een internationaal netwerk van experts op het gebied van energietransitie, duurzaamheid en klimaatbeleid. Daarvoor heeft ze zeven jaar voor Nuon gewerkt in verschillende functies, waaronder  Manager Strategy en Business planning binnen de afdeling Marketing and Sales en Manager Regulatory and Governmental Affairs binnen het Merger and Acquisition team.

De Raad van Bestuur is Ronald van Peperstraate zeer dankbaar en erkentelijk voor zijn inzet en betrokkenheid bij Joulz. We heten Laetitia welkom bij Eneco Groep en wensen haar, Robert, Mark en Willem veel succes in hun nieuwe functies.