Rotterdam / Den Haag,
10
februari
2014
|
15:00
Europe/Amsterdam

Deel van kunstverzameling van Eneco tentoongesteld in Den Haag

Samenvatting

Sinds december 2000 is energiebedrijf Eneco begonnen met het aanleggen van een kunstcollectie. Op de werkvloer zijn inmiddels zo’n 500 werken van bekende en minder bekende kunstenaars te bewonderen. Het doel is om de medewerkers en bezoekers een omgeving te bieden die inspireert, die authenticiteit en creativiteit uitstraalt en stimuleert. En om klanten op deze manier te laten zien dat Eneco aandacht heeft voor de wereld en voor waarden die niet alleen in cijfers zijn uit te drukken.

Voor het eerst wordt een deel van de collectie extern tentoongesteld. Vanaf 22 maart zullen in de Haagse Pulchri Studio zo’n 30 stukken uit de collectie van Eneco te zien zijn tijdens de tentoonstelling: “De Kunst van Energie”. Eneco kiest met betrekking tot haar collectie met nadruk voor kunst van jong, aanstormend talent met al een zekere mate van erkenning in de kunstwereld. Het energiebedrijf kiest ook voor kunst die de diversiteit van de samenleving weerspiegelt en de connectie met de maatschappij tot uitdrukking brengt.

Tijdens de tentoonstelling zijn onder andere werken te zien van Gé-Karel van der Sterren, Sven Kroner, Paul Nassenstein, Rinus van de Velde, Henk Visch en Gijs Assmann. Ook is een overzicht van portretten die de fotograaf Robin de Puy in opdracht van Eneco heeft gemaakt. Zij tonen een scala aan mensen die verschillende verbindingen hebben met de Eneco groep. Ieder met zijn of haar eigen verhaal

Pulchri Studio is gevestigd aan Lange Voorhout 15, Den Haag. De tentoonstelling is van 22 maart t/m 13 april. Openingstijden dinsdag t/m zondag van 11-17uur. Toegang is vrij.