Rotterdam,
13
januari
2012
|
00:00
Europe/Amsterdam

December 2011 beste windmaand ooit voor Eneco

Windmolens draaiden op volle toeren

Samenvatting

In de laatste maand van het jaar heeft Eneco de hoogste windenergieproductie ooit gedraaid. De opbrengst van winderige decembermaand staat gelijk aan het verbruik van een half miljoen huishoudens in december. Dit is een kwart van het totale klantenbestand van Eneco. In december 2011 waaide het anderhalf keer harder dan het gemiddelde over de afgelopen tien decembermaanden, blijkt uit de cijfers van het CBS*. Op land produceerden de bijna 100 Eneco-windturbines 80% meer windenergie dan verwacht en op zee draaide Eneco’s Prinses Amaliawindpark 50% meer productie. Door de winderige december gaat 2011, ondanks een mager begin, voor Eneco de boeken in als een gemiddeld windjaar.

Ambitie 2012
Ook in de eerste dagen van het nieuwe jaar heeft het hard gewaaid. In de eerste week van januari werd in de Bilt een gemiddelde windsnelheid van 6.52 m/s gemeten. Gemiddeld ligt de windsnelheid op 3.5 m/s per jaar Een goed begin voor de windproductie van Eneco. Windenergie is voor Eneco een belangrijke bron om haar duurzame doelstellingen te bereiken. Eneco heeft in de Benelux het afgelopen jaar vijf nieuwe windparken op land geopend. Ook dit jaar zet Eneco in op uitbereiding van de windproductie. Op land verwacht zij in de Benelux meer dan 50 MegaWatt aan extra productie en ook op zee wordt hard gewerkt aan het uitbreiden van de capaciteit.

Hollandse Wind
De harde wind van de afgelopen week is niet alleen gunstig voor de energieproductie. Ook voor de klanten die vanaf oktober vorig jaar zijn overgestapt naar Eneco HollandseWind is dit een mooi begin van het jaar. De HollandseWind klanten ontvangen een korting op de energierekening gebaseerd op de gemiddelde windsnelheid gemeten gedurende een heel jaar.

* Het windaanbod voor windenergie wordt uitgedrukt met een zogenaamde Windex. Een Windex van 100 correspondeert met een gemiddelde hoeveelheid wind in de periode van 1996 – 2005. De Windex wordt door het CBS beschikbaar gesteld.