05
februari
2016
|
15:17
Europe/Amsterdam

Dé vijf voordelen van de WarmteWinner

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Met de lancering van de WarmteWinner heeft Eneco weer een nieuwe stap gezet in het verwelkomen van de nieuwe wereld. Een wereld waarin innovatieve technologie van morgen vandaag al beschikbaar is en waarin consumenten en bedrijven steeds meer zelf kunnen regelen. Maar welke voordelen biedt de WarmteWinner nu précies voor jou en mij? We zetten de vijf belangrijkste op een rij.

1. Besparing op je gasverbruik- tot wel 60%
Gas is een fossiele brandstof. Hoe minder je daarvan gebruikt, hoe beter dat is voor het milieu. De Eneco WarmteWinner™ haalt warmte uit de lucht in huis en geeft die via de cv-ketel opnieuw af aan het verwarmingssysteem. Op gemiddelde dagen is dat genoeg om je woning op temperatuur te houden. Wordt het te koud buiten, dan schakelt de cv-ketel in om de WarmteWinner te ondersteunen. Door dit alles bespaar je tot 60% van het gasverbruik voor verwarming van je woning. De exacte besparing hangt onder meer af van de isolatie van je huis, de weersomstandigheden en natuurlijk: hoe hoog je de verwarming zet.

2. Zo geïnstalleerd
Om de WarmteWinner te gebruiken heb je maar één ding nodig: een cv-ketel. En je moet natuurlijk voldoende ruimte hebben om de WarmteWinner (L50 x B50 x H57 cm) bij de cv-ketel te plaatsen. De installatie van de WarmteWinner is vervolgens heel eenvoudig. Binnen enkele uren is hij door Eneco geplaatst en begin je direct met besparen. En dankzij de WarmteWinner wordt je cv-ketel een stuk minder belast en hoef je deze minder snel te vervangen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

3. Supersnel terugverdiend
De WarmteWinner gaat - mede dankzij subsidie van het Ministerie van Economische Zaken- nog geen € 1.000 kosten, inclusief subsidie, transport en installatie. Het serviceabonnement zal tussen de € 5 en € 10 gaan kosten. Dat is een stuk goedkoper dan je woning driedubbel isoleren of je dak vol plaatsen met zonnepanelen. Doordat de WarmteWinner je onafhankelijker van gas maakt, bespaar je bovendien tot € 250,- per jaar op je energierekening. Zo verdien je de investering al binnen 4 jaar terug.

4. Af te lezen via Toon
Doordat de WarmteWinner is gekoppeld aan Toon®, de slimme thermostaat van Eneco, volg je je besparing altijd op de voet. Zo heb je niet alleen inzicht in je energieverbruik, maar weet je ook altijd wat je WarmteWinner voor jou doet.

5. Grote stap naar onafhankelijkheid
Met de WarmteWinner verbruik je niet alleen minder gas, het maakt je huis ook duurzamer. De stroom die de WarmteWinner zelf verbruikt kan in tegenstelling tot gas lokaal en duurzaam worden opgewekt. De WarmteWinner is dus een innovatie in je huis waarmee je minder afhankelijk wordt van gas én tegelijk iets baanbrekends doet voor het milieu. Klinkt goed, toch?

Meer weten over de WarmteWinner? Ga dan naar www.eneco.nl/actie/warmtewinner/