Rotterdam,
22
oktober
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

De Fietsersbond en Eneco wijzen fietsers de weg

Meer gebruiksgemak in gratis Fietsersbond Routeplanner

Samenvatting

De Fietsersbond en het energiebedrijf Eneco tekenden vandaag een samenwerkingsovereenkomst om de meest gebruikte fietsrouteplanner van Nederland, de Fietsersbond Routeplanner, verder te ontwikkelen en gebruiksvriendelijker te maken. In april 2013 kan daardoor een vernieuwde online versie gelanceerd worden die ook gebruikt kan worden op tablets en smartphones. Later volgen onder andere mobiele apps en andere vernieuwende toepassingen.

“Met de kennis en het netwerk van actieve vrijwilligers van de Fietsersbond en de financiële en communicatieve ondersteuning van Eneco kunnen wij ons doel bereiken om de beste fietsrouteplanner van Nederland aan te blijven bieden met een partner die goed bij ons past”, aldus Hugo van der Steenhoven, directeur van de Fietsersbond.
“Eneco wil het gebruik van de fiets, als duurzame vorm van vervoer, op zowel recreatief en functioneel vlak blijven stimuleren en faciliteren. Wij zien de samenwerking met de Fietsersbond op de Routeplanner als een mooie concrete bijdrage om de keuze voor de fiets te vereenvoudigen” aldus Jeroen Overgoor, directeur Communicatie en Public Affairs van Eneco.De Fietsersbond Routeplanner is te gebruiken op www.fietsersbond.nl/routeplanner.

Over de Fietsersbond Routeplanner
De Fietsersbond Routeplanner is al sinds 2006 de meest gebruikte digitale fietsrouteplanner van Nederland. Vorig jaar gebruikten 1,3 miljoen bezoekers de populaire planner om een actuele route te plannen. Basis voor de routeplanner is de uitgebreide database die door honderden vrijwilligers uit het hele land is opgebouwd en wordt bijgehouden. Door de inbreng van deze ervaren fietsers beschikt de planner over actuele data om fietsers routes op maat aan te bieden. Gebruikers kunnen routes plannen naar persoonlijke voorkeur, bijvoorbeeld de kortste route, door de natuur of met gebruik van het populaire knooppuntennetwerk.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws