DEN HAAG,
18
september
2015
|
08:30
Europe/Amsterdam

Collectief zonneproject op Haagse tennishal in gebruik genomen

216 zonnepanelen op dak dankzij crowdfunding

Samenvatting

Vandaag openen Solar Green Point en Eneco een collectief project met zonnepanelen op het dak van de sporthal van de Haagse tennisvereniging Thor de Bataaf. Op de hal zijn 216 zonnepanelen gemonteerd dankzij de inleg van tientallen inwoners van Den Haag die graag willen investeren in zonnepanelen, maar zelf geen geschikt dak hebben.

Coöperatie
Voor het project richtten zij samen met Solar Green Point een coöperatie zonder winstoogmerk op. Zij kochten als lid van de coöperatie minimaal één paneel à 365 euro. Een zonnepaneel gaat ongeveer 25 jaar mee, de leden verdienen de investering halverwege de levensduur terug. De resterende jaren profiteren zij nog van een jaarlijkse vergoeding voor de duurzaam opgewekte stroom. De 216 panelen wekken samen voldoende elektriciteit op om zo’n 17 huishoudens te kunnen voorzien. 

SDE+
Het project is mede tot stand gekomen dankzij de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+), een subsidieregeling die ervoor moet zorgen dat bedrijven en coöperaties meer duurzame energie gaan opwekken.

Solar Green Point en Eneco werken al langere tijd samen om meer lokale, collectieve zonneprojecten van de grond te krijgen. Eerder realiseerden zij samen al collectieve zonneprojecten op grote daken in Den Haag en Woerden.