Nieuwegein,
04
augustus
2014
|
10:00
Europe/Amsterdam

Bouw Windpark Nieuwegein is gestart

Vijf windmolens leveren in 2015 voldoende groene stroom voor 8.000 huishoudens

De bouw van Windpark Nieuwegein is gestart. Het nieuwe windpark is gesitueerd tussen Bedrijvenpark Het Klooster en de Rijksweg A27. Het windpark bestaat uit vijf windturbines met een vermogen van elk 2 megawatt. De turbines hebben een ashoogte van 105 meter en leveren vanaf 2015 jaarlijks voldoende groene stroom voor 8.000 gezinnen. Het windpark is een initiatief van de Gemeente Nieuwegein en is ontwikkeld door Eneco.

De aannemer plaatste in de afgelopen maand op het bouwterrein bouwketen en hekwerken. Ook is de bouwweg aangelegd en zijn er voorbereidingen getroffen om de kraanopstelplaatsen aan te leggen. De heiwerkzaamheden zullen vanaf 22 augustus (na de bouwvak) starten. Vanaf september wordt de ondergrondse bekabeling voor het windpark aangebracht, wat deels gebeurt via een gestuurde boring. Vervolgens worden in oktober de funderingen voor de vijf windturbines aangebracht, zodat in november kan worden gestart met het plaatsen van de turbines. Als alles volgens planning verloopt, is Windpark Nieuwegein in het voorjaar van 2015 gereed.

Nieuwegein klimaatneutraal in 2040 

Vanaf begin 2015 levert het windpark groene stroom voor 8.000 huishoudens (ca. 30% van Nieuwegein). Ook draagt het windpark bij aan het duurzame karakter van Bedrijvenpark het Klooster. Wethouder Peter Snoeren: “Nieuwegein heeft de ambitie om in 2040 een klimaatneutrale stad te zijn. De bouw van dit windpark levert daaraan een belangrijke bijdrage. Samen met Eneco willen we zoveel mogelijk bedrijven en bewoners betrekken bij dit project om zo een klimaatneutrale stad dichterbij te brengen.”

Samen gaan we voor duurzaam

Voor Eneco ligt de toekomst van onze energievoorziening in duurzame, decentrale opwekking. Dit kan alleen door verbinding te maken met onze directe omgeving. Wij geloven in een gezamenlijke aanpak en goed buurmanschap.

 

Meer informatie

U kunt dit project volgen via www.windparknieuwegein.nl

Eneco:  Toby Ellson, woordvoerder: 06 310 477 63

Gemeente Nieuwegein: Fransje van Beek, woordvoerder: 06 515 723 11