Rotterdam,
21
juni
2011
|
00:00
Europe/Amsterdam

Bij Eneco je eigen zonnestroom opwekken voor tien euro per maand

Zonnestroom opwekken nu ook zonder subsidie lonend

Duurzaam energiebedrijf Eneco zet een nieuwe stap in de verduurzaming van het Nederlandse energieverbruik. Morgenochtend, de langste dag van het jaar, start om 05.20 uur bij zonsopkomst een proef speciaal voor klanten van Eneco, waarbij zij voor tien euro per maand hun eigen groene stroom kunnen opwekken. Zij krijgen voor 20 euro per maand drie zonnepanelen op hun dak, waarmee zij 15% van hun (gemiddelde) elektriciteitsverbruik kunnen opwekken, een rechtstreekse besparing van tien euro per maand.

Eneco gelooft in de potentie van zonne-energie en wil op deze manier eigen opwekking van duurzame energie zónder subsidie laagdrempelig maken voor haar klanten . De subsidieregeling voor zonne-energie (SDE) is vorig jaar veranderd, waardoor er voor consumenten nauwelijks nog mogelijkheden zijn om zonnepanelen met subsidie aan te schaffen.

Het product heet Eneco ZonneStroom®. Eneco wil met de proef de belangstelling onderzoeken voor de nieuw ontwikkelde laagdrempelige vorm van eigen energie opwekking. Vanwege de verwachte hoge respons gaat het om een OP=OP actie.

Bij klanten die op het aanbod ingaan, levert en installeert Eneco drie zonnepanelen met een totaalvermogen van 585 Wattpiek. Klanten betalen daarvoor gedurende tien jaar 20 euro per maand via het maandelijkse voorschotbedrag voor energie. Het is een scherp aanbod, gecombineerd met een maandelijkse renteloze afbetaling. Na 10 jaar zijn de zonnepanelen afbetaald, terwijl de levensduur ca 25 jaar bedraagt.

Hans Valk, directeur Eneco Retail; “Een duurzame toekomst maak je niet alleen. Eneco wil hier nadrukkelijk samen met haar klanten aan werken. Eneco ZonneStroom® past naadloos in deze strategie. We helpen klanten niet alleen om duurzamer te worden. We willen met deze campagne ook aantonen dat ook zonder overheidssubsidies, duurzame investeringen haalbaar zijn voor een gemiddeld huishouden”.

21 Juni is de langste dag van het jaar. Tussen zonsopkomst (05.20 uur) en zonsondergang (22.04 uur) kan er 16.44 uur lang zonne-energie worden opgewekt. Stichting Natuur en Milieu roept vanaf dit jaar 21 juni uit tot Dag van de Zon. Ze wil zo elk jaar extra de aandacht vestigen op het belang en de potentie van zonne-energie, ook in Nederland.

Dinsdag 21 juni is Eneco vanaf zonsopkomst (05.20uur) voor informatie en advies over deze actie te bereiken op telefoonnummer 0900-235 36 32.