Rotterdam,
01
juli
2020
|
09:02
Europe/Amsterdam

As Tempelman van start als nieuwe CEO van Eneco

As Tempelman, de nieuwe CEO van Eneco, start vandaag zijn werkzaamheden. Na de aankondiging van zijn benoeming op 21 april jl. rondde Tempelman zijn werkzaamheden voor Shell af, waar hij Vice President Gas Ventures voor Azië was en bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië bekleedde.

Bij zijn benoeming zei Tempelman: “Eneco heeft een toonaangevende positie in de energietransitie in Europa. Met de nieuwe aandeelhouders is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden waarmee enerzijds aan de veranderende energiebehoeften van klanten wordt voldaan en anderzijds een positieve bijdrage aan de maatschappij wordt geleverd. In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in de energiesector heb ik een ware passie ontwikkeld voor duurzaamheid en ik kijk er dan ook zeer naar uit om deel uit te maken van de koers die het bedrijf volgt in de transitie.”

As Tempelman heeft verschillende hogere managementposities bekleed binnen de downstream en aardgasactiviteiten van Koninklijke Nederlandse Shell. Hij was onder andere verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuels en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In het begin van zijn carrière heeft hij strategische, operationele en commerciële functies vervuld in Rotterdam en Londen.

Tempelman heeft bedrijfseconomie gestudeerd (MSc) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en diverse leiderschapscursussen aan de IMD Business School in Lausanne gevolgd.