Rotterdam,
21
april
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

As Tempelman nieuwe CEO van Eneco

De Raad Van Commissarissen van Eneco heeft As Tempelman benoemd als de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Eneco. Tempelman is sinds 2016 Vice President East bij Koninklijke Nederlandse Shell in Singapore, waar hij verantwoordelijk is voor de geïntegreerde gasactiviteiten in het Midden-Oosten en Azië. Hij begint zijn werkzaamheden bij Eneco op 1 juli aanstaande.

Mel Kroon, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “We zijn verheugd dat we in As Tempelman een zeer geschikte nieuwe CEO hebben gevonden die de duurzame strategie van Eneco zal voortzetten en uitbouwen. Hij heeft zijn sporen verdiend als een ondernemende leider met visie die zich richt op de uitvoering van de strategie en het verbeteren van het bedrijfsresultaat. Daarbij is hij sterk in communicatie en heeft hij oog voor talentmanagement.”

As Tempelman: “Eneco heeft een toonaangevende positie in de energietransitie in Europa. Met de nieuwe aandeelhouders is het bedrijf uitstekend gepositioneerd om innovatieve en duurzame oplossingen te bieden waarmee enerzijds aan de veranderende energiebehoeften van klanten wordt voldaan en anderzijds een positieve bijdrage aan de maatschappij wordt geleverd. In de 25 jaar dat ik werkzaam ben in de energiesector heb ik een ware passie ontwikkeld voor duurzaamheid en ik kijk er dan ook zeer naar uit om deel uit te maken van de koers die het bedrijf volgt in de transitie.”

As Tempelman heeft verschillende hogere managementposities bekleed binnen de downstream en aardgasactiviteiten van Koninklijke Nederlandse Shell. Op dit moment is hij Vice President Gas Ventures voor Azië en bekleedt hij bestuursfuncties in Brunei, Oman en Maleisië. Daarvoor was hij verantwoordelijk voor de Shell bedrijfsonderdelen Lubricants, Wholesale Fuels, Aviation Fuels en LPG in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. In het begin van zijn carrière heeft hij strategische, operationele en commerciële functies vervuld in Rotterdam en Londen.

Tempelman heeft bedrijfseconomie gestudeerd (MSc) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en diverse leiderschapscursussen aan de IMD Business School in Lausanne gevolgd.

De Centrale Ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de benoeming. As Tempelman volgt Ruud Sondag op. Sondag legde op eigen verzoek zijn functie neer nadat de verkoop van de aandelen Eneco aan het consortium van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power op 25 maart jongstleden was afgerond.