Rotterdam,
20
september
2012
|
01:00
Europe/Amsterdam

Al 1100 zakelijke klanten gebruiken Energiemanager Expert

Vanaf vandaag ook als app verkrijgbaar

Samenvatting

Bij bedrijven en organisaties blijkt veel behoefte aan inzicht in het energieverbruik. Dat blijkt uit de populariteit van de Energiemanager Expert, die Eneco eind 2010 lanceerde. De online tool biedt per locatie snel en eenvoudig inzicht in het energieverbruik en geeft energiemanagers daarmee de kennis die nodig is om te kunnen besparen op energie. Voor gebruikers van de Energiemanager Expert is de tool vanaf vandaag ook als gratis app verkrijgbaar voor zowel iOS (iPhone) als Android. Waar hij of zij zich ook bevindt, de gebruiker kan overal het energieverbruik in zijn of haar organisatie monitoren.

Het nieuwe energiemanagement
De Energiemanager Expert is een abonnementsdienst die dagelijks meetdata toevoegt aan de gebruikshistorie en inzicht biedt op basis van kwartierwaarden voor elektriciteit en uurwaarden voor gas. De tool biedt daarnaast veel praktische mogelijkheden voor analysedoeleinden en is bedoeld voor bedrijven die continu controle op hun energiegebruik willen houden. De Energiemanager is uniek omdat de mogelijkheid is ingebouwd om onder het personeel van de diverse locaties een ‘elektrachallenge’ te houden. Zo kan een filiaalbedrijf eenvoudig een onderlinge energiebesparingswedstrijd organiseren tussen de aangesloten winkels.
Ron Stehouwer, Eneco productmanager duurzaam: ’Energiebesparing is niet alleen een kwestie van geld, maar ook van gedrag en bewustwording. Met de Energiemanager Expert en de Energiemanager Mobiel app bieden wij de tools die nodig zijn om te kunnen besparen op energie. Het is aan de ondernemers zelf om deze tools te gebruiken, de uitdaging aan te gaan en echt tot besparingen te komen. Besparen doe je pas als je letterlijk de knop om zet. Daarnaast adviseren wij om binnen de organisatie iemand verantwoordelijk te maken voor energiemanagement.”

Overzicht functionaliteiten Energiemanager Mobiel (App)
- Inzicht in het energieverbruik van locaties: profiel vergelijken met gemiddeld dagprofiel (gespecificeerd per uur) om ongewenste pieken en bijvoorbeeld verbruik buiten werktijd inzichtelijk te maken. Inzicht in weekverbruik om ongewenst verbruik in het weekend en afwijkingen per dag te signaleren.
- Dashboard met stijgers en dalers: voor bedrijven met meerdere locaties is het dashboard uit de Energiemanager Expert in de app verwerkt. Zo zijn per locatie de belangrijkste stijgingen en dalingen in het verbruik direct zichtbaar. - - Mogelijkheid om favoriete locaties te bookmarken.
- Helder overzicht van gerealiseerde besparingen: toont of besparingen worden gehaald. De app berekent direct of het maand- en jaarverbruik onder dat van vorig jaar ligt. De uitkomsten worden getoond in handige minirapportages.
- Besparingstips: overzicht van praktische tips om te besparen op verbruik en de mogelijkheid om direct contact op te nemen met besparingsadviseur.
- Notificatiecentrum: toont alle relevante meldingen, zoals pieken in verbruik, rechtstreeks op mobiele telefoon.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws