Rotterdam,
11
september
2013
|
10:00
Europe/Amsterdam

600 zonnepanelen voor Vlaardingse huurwoningen

Samenwerking Eneco ESCO en woningcorporatie Waterweg Wonen

Samenvatting

Huurders van woningcorporatie Waterweg Wonen kunnen netto zo’n 30 tot 50 euro per jaar gaan besparen op hun energiekosten. De woningcorporatie biedt huurders zonnepanelen op het dak van hun woningen aan. In totaal zijn 100 installaties van zes panelen beschikbaar. Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen en is daarmee de grootste sociale verhuurder in deze stad.

Eneco ESCO
Waterweg Wonen en Eneco werken samen in het tot stand brengen van dit zonnepanelenproject. De constructie is innovatief: Waterweg Wonen least de panelen van Eneco ESCO, een onderdeel van Eneco dat woningcorporaties helpt met het verduurzamen van de woningvoorraad. ESCO is een afkorting van Energy Service Company. Eneco ESCO blijft eigenaar en is verantwoordelijk voor de plaatsing en de goede werking van de installatie gedurende 15 jaar en draagt daarbij de risico’s. Het is de eerste overeenkomst op basis van operational lease.

Zonnepanelen
Gisteren zijn de eerste zes panelen geplaatst op een modelwoning. Waterweg Wonen heeft een selectie gemaakt van woningen die in aanmerking komen voor zonnepanelen. Hierbij is onder andere rekening gehouden met de dakoriëntatie.  Huurders die graag mee willen doen aan deze duurzame actie en hun energiekosten willen reduceren, kunnen zich vanaf 10 oktober - de Dag van de Duurzaamheid - aanmelden voor het project.