Contactpersonen voor journalisten
Persvoorlichting buiten kantooruren
+31 (0)6 2754 5530
photo:Arie  Spruit
Arie Spruit
Woordvoerder
+31 621879407
photo:Esther  van Tol
Esther van Tol
Woordvoerder
06-15318875
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws
Rotterdam,
17
januari
2017

Vanavond inspectievlucht Eneco boven Rotterdam en Capelle aan den IJssel

Samenvatting

Vanavond inspecteert Eneco haar warmtenetten in Capelle aan den IJssel en een deel van Rotterdam vanuit de lucht. Een klein vliegtuig van het gespecialiseerde Deense bedrijf COWI maakt vanavond een preventieve warmtescan om de staat van de ondergrondse stadswarmteleidingen in deze gebieden in kaart te brengen.

Avonduren
Voor het beste resultaat moet de inspectie op de koudste momenten van de dag (na zonsondergang) uitgevoerd worden. In combinatie met de toegestane vliegtijden binnen de vergunning wordt er om die reden gevlogen tussen ongeveer 19.00 en 23.00 uur. Het vliegtuig zal tijdens deze uren op een hoogte van 400 tot 600 meter een vliegpatroon boven Capelle aan den IJssel en de deelgemeenten Prins Alexander en Hillegersberg-Schiebroek aanhouden. Het vliegtuig stijgt en landt vanaf Rotterdam The Hague Airport.

Beperking van geluidsoverlast
Het is de derde keer dat Eneco een inspectievlucht boven haar warmtenetten in deze regio maakt. Ondanks dat er gekozen is voor een klein en stil vliegtuig kan de inspectievlucht voor enige geluidsoverlast zorgen.

Efficiëntere controles
Aan de hand van de gemaakte scans kunnen onregelmatigheden in het warmtenet worden opgespoord. Hierdoor kunnen onderhouds- en renovatieactiviteiten gerichter en efficiënter worden ingepland. De scans geven meer informatie en een completer beeld dan de gangbare (steekproefsgewijze) controles vanaf de grond.

Warmtenet 
Eneco heeft in Zuid-Holland, Utrecht en Amstelveen ongeveer 2.700 kilometer aan ondergrondse warmteleidingen in eigendom en beheer. Eneco heeft ruim 135.000 warmteklanten in deze gebieden.

Informeren
Voor het uitvoeren van de inspectievlucht zijn de (deel)gemeenten Capelle aan den IJssel, Rotterdam, Prins Alexander, Politie Rijnmond, Veiligheidsregio Rotterdam en DCMR geinformeerd.

Advertenties
Op 11 januari 2017 heeft Eneco de inspectievluchten aangekondigd via advertenties in de volgende huis-aan-huisbladen: IJssel & Lekstreek (editie Capelle en Krimpen), De Havenloods (editie Noord) en AD Rotterdam (editie Oost).

Zodra duidelijk is wanneer de inspectievlucht gaat plaatsvinden informeren we u daarover via deze website en via social media (@EnecoNieuws, @Eneco) en lokale media.


Vlieglijnen regio Rotterdam: Capelle aan den IJssel en o.a. Ommoord, Nesselande en Hillegersberg.