Contactpersoon
photo:Arie Spruit
Arie Spruit
Spokesperson
+31 (0) 621879407
Deel deze release
Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn
Laatste nieuws
ESSEN,
09
februari
2017

Internationale innovatieprijs voor slim-laden app Jedlix

Eneco-dochter Jedlix heeft met haar slim laden-app de Energy App Award gewonnen. Dat werd gisterenavond bekend tijdens de internationale energie- en IT-beurs E-world in het Duitse Essen. De Energy App Award is vorig jaar in het leven geroepen om slimme en klantvriendelijke digitale oplossingen uit de energiewereld te belonen. Met de app #Ichargesmart van Jedlix kun je je elektrische auto opladen als er veel aanbod is van groene stroom, bijvoorbeeld als het ’s nachts hard waait. Daardoor is deze stroom ook goedkoper, waarvan de gebruiker via de app profiteert.

Taco van Berkel van Jedlix: ‘Wij zijn erg trots op deze erkenning. We hebben de afgelopen periode hard gewerkt om meer laadpalen en elektrische auto’s te verbinden met de app. Deze prijs bevestigt dat we op de juiste weg zitten en dat we met deze dienst voorop lopen in Europa.’

Meer informatie over de Energy App Award, toegekend door een jury met experts van onder meer Google en Innogy, is te vinden op de website van de organistatie.

Boilerplate

 

Over Jedlix

Jedlix, vernoemd naar Anyos Jedlik de uitvinder van de elektromotor,

biedt de slim laden dienst sinds april 2016 aan via publieke laadpunten van Elaad en de provincie Noord Brabant. Jedlix werkt ook samen met het Living Lab Smart Charging, Renault en BMW op smart charging gebied. Jedlix won in september jl. de ICT Milieu Award 2016 en recent de Energy App Award van E-World. Jedlix is een dochter van duurzaam energiebedrijf Eneco.